Викладачка університету Леся Данилюк виступила на міжнародному колоквіумі

Днями на базі Юридичного факультету Ґронінґенського університету (м. Ґронінґен, Нідерланди) відбувся 18й Колоквіум Академії екологічного права Міжнародного союзу охорони природи на тему – «Майбутнє екологічного права: амбіції та реальність». Захід проходив у форматі онлайн. Прикарпатський національний університет на міжнародному форумі представляла кандидатка юридичних наук, викладачка кафедри трудового екологічного та аграрного права Навчально-наукового юридичного інституту Леся Данилюк. 

Програма Колоквіуму передбачала три пленарні засідання, де спікерами виступили провідні фахівці в сфері правової охорони довкілля з університетів Європи та США. Крім цього робота онлайн-заходу проходила в рамках одинадцяти паралельних сесій, кожна з яких була поділена на окремі секції за тематикою досліджень: права людини та довкілля, сталий розвиток і право, екологічне правосуддя, адаптація до змін клімату, збереження водних ресурсів, захист дикої природи та багато інших.

Кандидатка юридичних наук, викладачка кафедри трудового екологічного та аграрного права Навчально-наукового юридичного інституту Леся  Данилюк модерувала роботу секції «Відходи та управління ними». Також наша науковиця представила доповідь на тему «Управління побутовими відходами в Україні в контексті євроінтеграції». Під час свого виступу вона розкрила головні законодавчі аспекти та практичні проблеми адаптації вітчизняної правової бази до стандартів Європейського Союзу в галузі управління відходами, а також окреслила основні шляхи їх вирішення.

Широка тематика Колоквіуму дозволила міжнародному науковому співтовариству підвести підсумки та критично розміркувати над досягненнями екологічного права, обговорити виклики та визначити кроки для досягнення нинішніх і майбутніх цілей сталого розвитку.

Зазначимо, що починаючи з 2003 року Академія екологічного права Міжнародного союзу охорони природи щорічно організовує тематичні колоквіуми присвячені проблемам правового захисту довкілля та реалізації екологічних прав. На сьогодні ці заходи є потужною міжнародною платформою для спілкування, обміну знаннями та досвідом між вченими-юристами та експертами в питаннях правової охорони навколишнього природного середовища з усього світу. Кафедра трудового, екологічного та аграрного права Навчально-наукового юридичного інституту неодноразово представляла Прикарпатський національний університет на відповідних колоквіумах.