Прикарпатський за підтримки партнерів продовжить розвивати китаїстику

Ректор університету, професор Ігор Цепенда провів сьогодні робочу зустріч зі своїм колегою, директором Інституту Конфуція Київського національного лінгвістичного університету, професором Юй Сінем. На ній також були присутні проректорка з наукової роботи ПНУ, професорка Валентина Якубів, доцентка кафедри загального та германського мовознавства факультету філології ПНУ Ірина Ілійчук та викладачі Інституту Конфуція  Ан Дон і Дун Сюесун.

У ході розмови ректор зазначив, що студенти Прикарпатського університету з року в рік все більше виявляють зацікавленість у вивченні китайської мови. У контексті цього він підкреслив, що впродовж сімнадцяти років поспіль розвивається один із важливих для університету напрямів, який пов’язаний з викладанням китайської мови. Сьогодні близько сотні студентів вивчають китайську мову як другу іноземну. Студенти-китаїсти також беруть активну участь в олімпіадах з китайської мови, проводять різноманітні  заходи з вивчення китайської мови та культури.

За словами ректора, професора Ігоря Цепенди, важливою і потрібною платформою для розвитку китаїстики в регіоні є створений в Прикарпатському університеті в 2018 році за підтримки Інституту Конфуція Київського національного лінгвістичного університету Центр китайської мови і культури. 

Директор Інституту Конфуція Київського національного лінгвістичного університету, професор Юй Сінь висловив вдячність керівництву ПНУ за багаторічну плідну співпрацю та  зацікавленість у її розвитку. Він акцентував увагу на подальшому залученні волонтерів Інституту Конфуція до навчального процесу в ПНУ для викладання студентам китайської мови.

Також учасники робочої зустрічі обговорили низку партнерських проєктів щодо розвитку двостороннього співробітництва та популяризації китаїстики.  Йшлося,зокрема, про створення Міжнародного українсько-китайського центру пленерного мистецтва у Ворохті, участь студентів китайських університетів у Міжнародному центрі зустрічей студентської молоді України і Республіки Польща в Микуличині та багато інших цікавих ініціатив.