Історики Угорщини розраховують на співпрацю з науковцями університету

Сьогодні наш університет з робочим візитом відвідала угорська делегація. У її складі – голова самоврядування українців в м.Сегед Наталія Шайтош-Запоточна, віце-президент області Чонград-Чанад, представник товариства «Meritum» Чакі Бела, історики – Пітер Тамаш, Юхас Балаж та Норбер Штенцінгер.

Ректор університету Ігор Цепенда, у рамках програми візиту, провів зустріч з гостями. На ній також були присутні науковці Прикарпатського університету та Почесний Консул Угорщини в Івано-Франківську та Івано-Франківській області Василь Вишиванюк.

Основною місією їх перебування на Прикарпатті, як зауважили в ході розмови представники делегації, є дослідження історичної спадщини.  Угорські історики саме працюють над написанням книги про 46-ий піхотний полк Австро-Угорської армії, який воював в період першої світової війни на території низки країн, зокрема,і на території України.  Якщо точніше щодо нашого регіону, то йдеться про місця бойових дій, які проходили на території  Рогатинщини.

« Ми хочемо побувати на місцях дислокації полку, знайти поховання наших воїнів. Знаємо, що науковці вашого університету вже мають певний досвід роботи в цьому напрямку і сподіваємося на плідну співпрацю», – зазначив віце-президент області Чонград-Чанад, представник товариства «Meritum» Чакі Бела.

Ректор університету Ігор Цепенда зі свого боку висловив зацікавленість у співпраці з угорськими колегами по різних напрямках задля розвитку двосторонніх відносин. У контексті цього він поінформував представників угорської делегації про партнерство Прикарпатського університету з закладами вищої освіти Угорщини, реалізацію спільних міжнародних проєктів. Окрему увагу Ігор Цепенда звернув на співпрацю з Почесним консульством Угорщини та активну участь студентів і викладачів Прикарпатського університету в проєктах та ініціативах цієї консульської установи.