Онлайн-зустріч з відомим американським перекладачем Аскольдом Мельничуком

За ініціативи кафедри англійської філології факультету іноземних мов 28 березня відбулася онлайн зустріч студентів IV курсу і викладачів кафедри з відомим американським письменником українського походження, професором Бостонського університету, перекладачем Аскольдом Мельничуком.

Модераторкою віртуального зібрання виступила доцентка кафедри англійської філології Ірина Думчак. Студенти та викладачі мали змогу прослухати інформацію про феномен мультикультуралізму та його особливості у творах різних за етнічним походженням англомовних письменників, зокрема на прикладі поезій Дерека Волкотта, лауреата Нобелівської премії з літератури 1992 року. Цікавою та змістовною видалася дискусія щодо питання міфології та ідентичності емігранта у двох романах письменника “What is Told”, “Ambassador of the Dead”. У ході розмови також порушувалося питання мови як основного чинника збереження ідентичності нації. 

Під час онлайн-зустрічі професор Бостонського університету продекламував твори відомих українських класиків, таких як Тарас Шевченко, Леся Українка та інших.