Волонтери проєкту «Лікар Свято» факультету психології ПНУ відвідали хворих діток

Напередодні свята Миколая волонтери соціального проєкту «Лікар Свято», що діє на факультеті психології, завітали до маленьких пацієнтів усіх відділень двох дитячих лікарень міста Івано-Франківська.

У веселих костюмах студенти-психологи спробували хоч на кілька хвилин принести радість у щоденні лікарняні будні, даруючи і дітям, і їх батькам, і медикам сміх та невеличкі подарунки – повітряні кульки, листівки підтримки та клоунські носики для гарного настрою.

«Емоційна наповненість, натхнення, нові знайомства та приємна втома – так завершуються відвідини хворих діток Лікарями Свято. Приносити радість і невеличкі подарунки, та ще й перед святом Миколая, є не лише доброю справою, а й хорошим методом психологічного супроводу та сміхотерапії пацієнтів дитячих лікарень», – зазначила організаторка заходу , керівник проєкту «Лікар Свято», доцент кафедри загальної та клінічної психології Мирослава Кулеша-Любінець.

Уже 7 років Лікарі Свято відвідують хворих діток. За цей час близько 100 студентів були залучені до волонтерської діяльності в лікувальних закладах міста та області. І хоча карантин та нещадна війна зробили свої корективи , все ж кількість охочих ставати волонтерами проєкту лише зростає.

«Що може бути краще від радісної дитини? Напевне нічого кращого немає! От і ми, студенти першого курсу факультету психології Прикарпатського університету, вирішили подарувати цю радість діткам та молоді , які зараз недужають, приєднавшись до соціального проєкту «Лікар Свято». На проєкті ми не тільки приносим радість хворим, але й розвиваємо у собі вміння комунікувати та бути відповідальним», – ділиться враженнями студент-волонтер Олександр Гнатюк.

У заході цьогоріч прийняло участь 20 студентів-психологів. Вони за 2 дні роздали в лікарнях 300 повітряних кульок та 300 клоунських носиків. Подарунки були придбані за кошти благодійного брейн-рингу, який відбувся тижнем раніше на факультеті психології у Прикарпатському національному університеті. Також за ці кошти студенти-психологи закупили матеріали та виготовляють листівки-підтримки для військових ЗСУ.